Het concept van karma, vaak de ‘wet van oorzaak en gevolg’ genoemd, is een centraal geloof in veel oosterse religies, waaronder het hindoeïsme en het boeddhisme. In wezen is karma het idee dat iemands acties, gedachten en woorden een directe invloed hebben op iemands toekomstige ervaringen, zowel in dit leven als in toekomstige reïncarnaties. Volgens deze overtuiging leiden positieve acties en gedachten tot positieve gevolgen, terwijl negatieve acties en gedachten tot negatieve gevolgen leiden.

Er zijn veel verschillende interpretaties van de wetten van karma, maar een veel voorkomende interpretatie zijn de 12 wetten van karma, die de principes schetsen van hoe karma werkt. Deze wetten zijn als volgt:

 1. De grote wet

  Wat we ook in het universum stoppen, het komt bij ons terug. Alle acties, of ze nu goed of slecht zijn, gevolgen zullen hebben.

 2. De wet van de schepping

  Het leven komt niet vanzelf, we moeten het laten gebeuren. Elke actie creëert een energiekracht die in natura naar ons terugkeert.

 3. De wet van nederigheid

  Men moet eerst weten te accepteren om het te veranderen. Wanneer we nederig zijn en onze omstandigheden accepteren kunnen we ons openstellen voor nieuwe kansen en ervaringen.

 4. De wet van groei

  Wanneer we onszelf veranderen, volgen onze levens dat voorbeeld en veranderen ook. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor onze acties en moeten leren van onze ervaringen om te kunnen groeien en evolueren.

 5. De wet van verantwoordelijkheid

  We moeten verantwoordelijkheid nemen voor wat er in ons leven is. We zijn verantwoordelijk voor onze eigen daden en de gevolgen die daaruit voortvloeien.

 6. De wet van verbinding

  Verleden, heden en toekomst zijn allemaal met elkaar verbonden. We zijn allemaal verbonden en onze acties hebben invloed op de mensen om ons heen.

 7. De wet van focus

  We kunnen niet aan twee verschillende dingen tegelijk denken. Waar we onze energie en aandacht op richten, zullen we groei en overvloed ervaren.

 8. De wet van geven en gastvrijheid

  Ons gedrag moet overeenkomen met onze gedachten en acties. Door te geven en gastvrij te zijn, stellen we ons open voor het ontvangen van overvloed in ruil daarvoor.

 9. De wet van hier en hoe

  We kunnen niet presteren als we terugkijken. we moeten ons concentreren op het huidige moment, in plaats van stil te staan bij het verleden of ons zorgen te maken over de toekomst.

 10. De wet van verandering

  De geschiedenis herhaalt zich totdat we ervan leren en ons pad veranderen. Verandering is onvermijdelijk en noodzakelijk om te kunnen groeien.

 11. De wet van geduld en beloning

  De meest waardevolle beloningen vereisen doorzettingsvermogen. Goede dingen komen voor degenen die geduldig en volhardend zijn.

 12. De wet van betekenis en inspiratie

  Beloningen zijn het resultaat van de energie en moeite die we erin steken. We hebben allemaal een uniek doel en dat we echte vervulling en vreugde kunnen ervaren door in overeenstemming met ons doel te leven.

Door deze wetten te begrijpen en ernaar te leven, kunnen we ernaar streven positief karma te creëren en ons leven en dat van de mensen om ons heen te verbeteren. Of je nu in reïncarnatie gelooft of niet, de principes van karma kunnen een leidraad zijn voor een bewuster en bewuster leven. sommige van onze Tibetaanse armband hebben raakvlakken met sommige wetten van karma.

Recente blog artikelen

Voordelen van een armband als stijlaccessoire en motivator

De veelzijdige voordelen van het dragen van armbanden

Geschiedenis van de armband, een tijdloos accessoire

Van oude beschavingen tot moderne stijlen

De betekenis van elke kleur

Hoe kleuren ons gedrag beïnvloeden