Een mantra is een specifieke reeks woorden die eenmalig of herhaaldelijk wordt gezongen. Tibetaanse monniken doen dit bij het maken van Tibetaanse armbanden. Door dit met interne kracht te doen ontstaan er vibraties die je in een diepe, meditatieve staat brengt. Daardoor ontstaan mantra-trillingen die krachtige spirituele en helende eigenschappen hebben. Daarnaast is het ook een geweldige manier om je hersenen te focussen. Het woord mantra is een combinatie uit de oude Sanskriet-taal waar manasah (geest) en tra (bevrijding door geest beheersing) betekent.

Hoe beoefenen van een mantra

Als je voor het eerst begint, is het verstandig om langzaam op te bouwen. Je begint voor je eerste keer met vijf minuten en bouwt dit langzaam op naar tien minuten in je derde week. Daarna kun je het uitbreiden naar vijftien minuten drie weken later.

  1. Neem een comfortabele zittende houden aan waarbij je goed rechtop zit.
  2. Om tot rust te komen kun je eerst twee minuten rustig adem halen via je neus.
  3. Herhaal je mantra gedurende de tijd dat je bezig bent en laat jezelf afdwalen door met niks anders bezig te zijn dan het uitspreken hiervan.
  4. Adem hierna nog eens twee minuten rustig door je neus en laat je gedachte los.
  5. Laat het moment tot je bezinken en relativeer het gevoel dat het bij je loslaat.

Lotus Sutra Mantra

Deze mantra staat centraal in het Nichiren-boeddhisme, dat boeddhistische leer en wijsheid van de Japanse leraar Nichiren Daishonin combineert. Daarnaast biedt de mantra toewijding aan de Lotus Soetra, die leert dat iedereen het potentieel heeft om Verlicht te worden.
Nam Myo Ho Renge Kyo Nam (Ik beloof toewijding) Myo (Tot de perfectie die wonderbaarlijk is na de conceptie) Ho (De Dharma) Renge (Van de Lotus Bloem) Kyo (Onderwijs – Sutra).

Recente blog artikelen

De 12 wetten van karma

En de impact hiervan op jouw leven en relaties

Voordelen van een armband als stijlaccessoire en motivator

De veelzijdige voordelen van het dragen van armbanden

Geschiedenis van de armband, een tijdloos accessoire

Van oude beschavingen tot moderne stijlen