Paracord D-sluiting Armbanden

Deze paracord armbanden voelen zachter en soepeler aan dan traditioneel paracord. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat het touw van polyester textiel op een unieke manier is gevlochten. Doordat het armbandje aan elkaar zit met een D-sluiten zal hij niet zomaar los laten en geeft het jouw outfit een stoere en robuuste uitstraling. Lees verder
5/5 Producten

Wat is paracord?

Paracord of ook wel parachutekoord is een koord dat vaak gemaakt is van nylon of polyester. De naam is afkomstig van de toepassing waarin het wordt gebruikt, de dragende lijnen van de parachute van paratroepers. Het koord werd voor het eerst op grote schaal geproduceerd in Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag wordt het over de hele wereld gemaakt en gebruikt om bijvoorbeeld onze Verstelbare Paracord met RVS sluiting te maken.

Paracord armband voor survival gebruik

Liefhebbers van wandelen en buitensport dragen vaak survival armbanden gemaakt van soms tot wel meerdere meters aan in elkaar gevlochten paracord. Dit soort armbanden zijn bedoeld om in noodgevallen te ontrafelen en te gebruiken voor allerlei verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld: het vastzetten van palen, bevestigen van gebroken voorwerken of het maken van een riem.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
XXXS
XXS
XS
SM
MD
LG
XL
XXL