Paracord Verstelbaar Armbanden

Deze paracord armbanden zijn van polyester textiel dat op een unieke manier is gevlochten. Door deze vlecht structuur en het type material voelen de zachter en soepeler aan dan traditioneel paracord. De RVS sluiting van de armbanden zorgt er voor dat jij hem kunt afstellen tot de perfecte pasvorm. Lees verder
4/4 Producten

Wat is paracord?

Paracord of ook wel parachutekoord is een koord dat vaak gemaakt is van nylon of polyester. De naam is afkomstig van de toepassing waarin het wordt gebruikt, de dragende lijnen van de parachute van paratroepers. Het koord werd voor het eerst op grote schaal geproduceerd in Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Paracord armband voor survival gebruik

liefhebbers van wandelen en buitensport dragen vaak survival armbanden gemaakt van soms tot wel meerdere meters aan in elkaar gevlochten paracord. Dit soort armbanden zijn bedoeld om in noodgevallen te ontrafelen en te gebruiken voor allerlei verschillende toepassingen zo als het vastzetten van palen, bevestigen van gebroken voorwerken of het maken van een riem. Soms worden dit soort armbanden ook gecombineerd met bijvoorbeeld een D-sluiting voor extra functionaliteit.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
XXXS
XXS
XS
SM
MD
LG
XL
XXL