Retour & terugbetaling

Retourneren

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent met uw aankoop. Wanneer dit het geval is, kunt u uw aankoop binnen 14 dagen, ingaande de dag na ontvangst van uw aankoop retourneren. Neem alvorens u het artikel retourneert contact met ons op via contact@wristin.com, zodat wij u hierbij kunnen begeleiden. De kosten voor het retourneren liggen bij de koper van de artikelen.

Zodra de retournering door ons in ontvangst is genomen, boeken wij het aankoopbedrag terug. U wordt terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht. Het aankoopbedrag wordt binnen 5 werkdagen teruggestort, heeft u het binnen deze termijn nog niet ontvangen neem dan contact met ons op.

Beschadigd, defect, of foutief artikel ontvangen?

Heeft u een beschadigd, defect of foutief artikel ontvangen? Stuur alstublieft een e-mail met uw naam, adres, telefoon- en ordernummer, en een toelichting op het door u geconstateerde gebrek en zo mogelijk een foto naar: contact@wristin.com. Wij proberen de kwestie dan namelijk, indien mogelijk, voor u op te lossen zonder dat u het product hoeft te retourneren.

Klachten

Bent u niet tevreden over uw bestelling of over onze dienstverlening? Laat het ons direct weten via het contactformulier en ontvang binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie.

We doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Bent u desondanks toch niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kun je natuurlijk altijd nog je klacht voorleggen aan de geschillencommissie Thuiswinkel. Je kunt je klacht ook aan de geschillencommissie voorleggen via het Europees ODR Platform.